Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, November 20, 2010

Sayang anak tangan-tangankan...


Betullah kata orang yang berpengalaman...anak ni akan semakin buat perangai bila dia nak dapat adik. Makin kita sarat makin teruk dia buat perangai. Selama ni aku boleh lagi tahan, Sebolehnya tak nak layan sangat perasaan marah ni. Yelah...budak sebesar Alisha bukannya tahu apa-apa. Dia nakkan perhatian sebenarnya. Tapi sejak dah terlalu sarat ni, makin tergugat kesabaran aku. Ditambah pula dengan abahnya yang duduk jauh, jadi sasarannya pada aku jelah.
Isha..Isha....kesian bila kena pukul dengan mama. Mama tak sengaja sebenarnya. Cuma kadang kerenah isha betul-betul buat mama hilang sabar. Kadang Isha buat perangai dengan tak tau apa puncanya. Mama dukung tak kena, mama letak isha marah, mama buat bodoh pun makin isha menjerit...Kesian Isha yang tak mengerti apa-apa bila kena marah dengan mama. "kesian juga kat diri sendiri" -bisik hati kecil aku.
-Maafkan mama, isha sayang-

Tuesday, November 9, 2010

Pendedam

Aku seorang pendedam? Kadang aku tak realize semua tu. Tapi aku perasan... Once kalau sesuatu benda yang aku nak sangat dan aku tak dapat..sampai bila-bila pun aku akan ingat. Dan seandainya benda yang aku nak tu melibatkan seseorang yang perlu penuhinya, maka aku akan make sure one day dia akan rasa macam mana sakitnya hati bila tak dapat apa yang dikehendaki. On the spot aku akan ulang balik dan bagi paku buah keras kat orang tu.
Satu lagi, kalu sekali orang tu dah sakitkan hati aku jenis sakit hati tahap gaban punya....aku akan anti dengan orang tu yang teramat sangat. Sampai tertutup terus pintu hati nak baik dengan dia. Kat depan aku akan cuba buat slumber...tapi jangan harap orang tu akan aku masukkan dalam list kalau ada apa-apa keperluan sama ada aku dalam kesenangan ataupn kesusahan. Blacklist terus.

Kadang aku tak sedar ada perangai 'buruk' ni. Tapi, aku pun tak tahu kenapa aku jadi mcm ni. Mungkin keadaan & dugaan yang aku alami buat aku jadi sekeras ni. Aku bengang kalau ada orang cuba memperkecilkan keadaan aku. Apa? Diaorang pernah ke lalui apa yang aku lalui? So, jangan nak memandai kutuk dan memperkotak katik kan aku. Selagi boleh lawan aku akan lawan. Orang yang suka-suka nak mengutuk, tak memahami aku... Aku akan doakan semoga di masa akan datang dia akan sedar dan terlebih sedar yang semua ni adalah qada' dan qadar. Ketentuan dariNya semata-mata..

Saturday, November 6, 2010

35 Weeks


Huhuhu...dah masuk 35 minggu. Last scan kedudukan baby semuanya ok. Hopefully semua pun ok sehingga saat deliver. Risau juga sebab yang 1st kedudukan songsang sehingga terpaksa disorong ke dewan bedah. Harap sangat kalau kali ni dapat bersalin normal & fully breastfeed untuk second baby. Baby pun Alhamdulillah aktif. Cuma, doc suruh sentiasa alert dengan pergerakan baby sebab kalu ditengok, uri nampak dah tua/matang. First time aku dengar istilah tu. Doc takut baby tak dapat cukup oksigen yg menyebabkan pergerakan dia semakin lemah. Nauzubillah...mintak dijauhkan. Kalau tak ada apa-apa aral, insyaAllah 1/12 ni dah start cuti. Masa tu pun dah 38 weeks. Tapi dalam hati ni risau juga kalau-kalau terawal bersalin sebab baby pun dah turun sangat. Tak kisahlah...asalkan semua selamat dan sihat. Barang baby pun semua dah packing masuk kereta. In case kalu sakit kat mana-mana senang nak kuarkan. Maklumlah...orang yang PJJ dengan husband ni kenalah sedar diri sikit. hahahaha. Kebetulan kalu time sakit husband takda kat sini, kita pun dah standby semua. Jadi taklah kalut sangat.

Hopefully semua ok...-Amin-

Tuesday, November 2, 2010

Birthday Abah 27.10.2010




Walaupun abah tak dapat balik pada hari kelahiran beliau tu, mama & isha tetap pergi tempah kek. Celebrate 3 orang jek kat umah. Terpisat-pisat Isha baru bangun tidur kena tiup lilin kek dengan abah. hahaha. Abah sampai pagi jumaat tu, terus sambut. Even tahun ni buat secara kecil kecilan pun...takpalah. Yang penting 'HAPPY'! Semoga Abah sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, ceria selalu. Dan yang paling penting..semoga kita sekeluarga akan dapat stay together secepat yang mungkin...Amin-Ya Allah permudahkanlah perjalanan hidup hambaMu ini.

FKMT Family Day Cemerong Waterfall (30.10.2010)




Kalau diikutkan dengan keadaan aku yang sarat ni, memang dah tak larat nak involve dengan aktiviti macam ni. Tapi, mengenangkan bukan senang nk kumpul mcm ni dgn member-member sporting FKMT, so kena laratkan jugaklah. Punyalah tinggi bukit kat cemerong tu...sampai berpinar-pinar mata aku mcm nak pengsan. Serius tak larat. Hati ni geram je tengok air terjun yang sejuk dn nyaman kt cemerong tu. Janganlah anak dalam perut ni meleleh air liur sebab tak dapat mandi air terjun. Sian dia. Aku tahan je tk dapat mandi. Dapat rendam kaki pun jadilah. Yang isha pulak time abah dia pergi mandi kat tengah-tengah bising nak ikut. Bila abah dia ambik, menjerit pulak takut air. Seronok jugak walaupun ramai staff yang awalnya kata nak datang tapi batang hidung pun tak nampak. Tak kisahlah...yang penting geng-geng yg dapat join ni pun dah cukup enjoy!