Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, August 27, 2011

Genap Sebulan

Genap sebulan diriku berubah title kepada 'fully housewife'
Last week masa aku singgah ke tempat kerja lama...atas urusan 'business' hehehe...
ada 2-3 orang kawan-kawan yang bertanya, 'how's life now?
huhu....genting sebenarnya nak jawab soalan tu. May be sebab baru hampir sebulan kot aku pegang 'jawatan' baru ni.
Jauh disudut hati, aku rindukan kehidupan masa bergembira suka dan duka bersama kawan-kawan dulu. Kenapa aku susah sangat nak buang semua memori tu? nama pun memori..mestilah untuk dikenang. Apalah aku ni.

Apa yang paling aku ingat dan susah nak lupa?
1) Aku antara orang terawal yang sampai opis (bukan nak menunjuk, cuma itu antara rutin yang aku selalu teringat bila bangun pagi kat rumah sekarang ni)
2) Aku suka mengusik kawan-kawan yang mudah bergurau dan sukar terasa hati cam menyakat fizi, tamizan,shah. Dalam masa yang sama ada jugak member yang suka menyakat aku - din, saiful, zurairi, akhyari...
3) End of the month - rutin aku mintak duit fakulti. Saper yang masuk opis mesti kena punya..haha
4) Lepak kat sofa opis - bergosip, makan 'colek', lepak lepak
5) My bestfriends - sue,nik,ana,k.nurul,siti,arm,yatie...miss u so much!

Sungguh pun begitu, semuanya dah tinggal memori. Tapi, persahabatan antara kami tetap kekal
untuk selama-lamanya. Aku happy dengan hidup aku sekarang ni. Menguruskan rumahtangga untuk suami & anak-anak. Even sometimes kenangan tu semua datang bila aku terasa boring, nak bersembang dn berkongsi cerita ngan kawan-kawan... Aku just keep it inside my heart dan belajar untuk menerima ketentuan dariNya. Hanya Dia tahu apa yang terbaik untuk aku.