Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, October 6, 2011

Masa berlalu dengan pantas

Sekejapnya dah masuk bulan Oktober. Macam tak percaya je aku berjaya melalui hari-hari dengan begitu baik sekali.

Melayan kerenah puteri & putera penyeri dalam rumah ni, buat aku macam tak cukup masa jek. Memang penat, tapi dalam masa yang sama seronok dan puas dapat membesarkan anak-anak depan mata dan dengan cara kita sendiri. Kalau tak, separuh cara pengasuh, separuh lagi cara kita...


Asyraaf sekarang makin aktif. Memapah dan berdiri sana sini. Tak lama lagi mesti hero ni sibuk nak panjat sana sini pulak.


Kakak Alisha pulak makin keletah mulutnya. Everytime bila keluar rumah jek sibuk suruh hantar dia ke sekolah. Kadang kalau balik rumah muka dia sedih sangat. Ayat dia mesti "kenapa mama tak hantar kakak pergi sekolah...kakak nak pergi sekolah' Adui ya, awak tu baru nak masuk 3 tahun. Sabar le dulu anak mama yer...Ni aku dh start surveykan tadika mana nak hantar dia next year. Kat belakang rumah ni ada satu baru bukak. Tapi mcm mahal jek yuran bulanan dia. Aku bukannya apa, baru nak hantar utk kemasukan 4 tahun, kalau boleh takyahlah demand sgt. Kat depan rumah ni skit pun ada jugak. Tapi harganya mak ai... lagi berlipat kali ganda mahalnya.


Ok, tutup cerita pasal sekolah...bukak cerita aktiviti ter 'busy' aku sekarang ni. Now aku tgh sibuk siapkan blog untuk business online aku. Dulu, aku fikir, bila aku resign, may be aku akan boring dan duduk jek kat rumah. Tapi Alhamdulillah rupanya tak. Everyday ada je perkara yang aku nak buat. Kalu tak kuat semangat, mungkin impian dan minat aku ni akan terkubur macam tu jek.Yelah, semua kerja aku boleh buat dgn tenang once semua anak-anak dah tidur. So, 12 mlm ke atas barulah aku boleh start. Mata pulak masa tu mcm tak berapa nak celik jek...Dugaan .. Bukan senang nak senang dan tak susah nak susah.


InsyaAllah....mudah mudahan berjaya! kita ni hanya merancang...Tuhan yang menentukan...