Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, November 20, 2010

Sayang anak tangan-tangankan...


Betullah kata orang yang berpengalaman...anak ni akan semakin buat perangai bila dia nak dapat adik. Makin kita sarat makin teruk dia buat perangai. Selama ni aku boleh lagi tahan, Sebolehnya tak nak layan sangat perasaan marah ni. Yelah...budak sebesar Alisha bukannya tahu apa-apa. Dia nakkan perhatian sebenarnya. Tapi sejak dah terlalu sarat ni, makin tergugat kesabaran aku. Ditambah pula dengan abahnya yang duduk jauh, jadi sasarannya pada aku jelah.
Isha..Isha....kesian bila kena pukul dengan mama. Mama tak sengaja sebenarnya. Cuma kadang kerenah isha betul-betul buat mama hilang sabar. Kadang Isha buat perangai dengan tak tau apa puncanya. Mama dukung tak kena, mama letak isha marah, mama buat bodoh pun makin isha menjerit...Kesian Isha yang tak mengerti apa-apa bila kena marah dengan mama. "kesian juga kat diri sendiri" -bisik hati kecil aku.
-Maafkan mama, isha sayang-

Tuesday, November 9, 2010

Pendedam

Aku seorang pendedam? Kadang aku tak realize semua tu. Tapi aku perasan... Once kalau sesuatu benda yang aku nak sangat dan aku tak dapat..sampai bila-bila pun aku akan ingat. Dan seandainya benda yang aku nak tu melibatkan seseorang yang perlu penuhinya, maka aku akan make sure one day dia akan rasa macam mana sakitnya hati bila tak dapat apa yang dikehendaki. On the spot aku akan ulang balik dan bagi paku buah keras kat orang tu.
Satu lagi, kalu sekali orang tu dah sakitkan hati aku jenis sakit hati tahap gaban punya....aku akan anti dengan orang tu yang teramat sangat. Sampai tertutup terus pintu hati nak baik dengan dia. Kat depan aku akan cuba buat slumber...tapi jangan harap orang tu akan aku masukkan dalam list kalau ada apa-apa keperluan sama ada aku dalam kesenangan ataupn kesusahan. Blacklist terus.

Kadang aku tak sedar ada perangai 'buruk' ni. Tapi, aku pun tak tahu kenapa aku jadi mcm ni. Mungkin keadaan & dugaan yang aku alami buat aku jadi sekeras ni. Aku bengang kalau ada orang cuba memperkecilkan keadaan aku. Apa? Diaorang pernah ke lalui apa yang aku lalui? So, jangan nak memandai kutuk dan memperkotak katik kan aku. Selagi boleh lawan aku akan lawan. Orang yang suka-suka nak mengutuk, tak memahami aku... Aku akan doakan semoga di masa akan datang dia akan sedar dan terlebih sedar yang semua ni adalah qada' dan qadar. Ketentuan dariNya semata-mata..

Saturday, November 6, 2010

35 Weeks


Huhuhu...dah masuk 35 minggu. Last scan kedudukan baby semuanya ok. Hopefully semua pun ok sehingga saat deliver. Risau juga sebab yang 1st kedudukan songsang sehingga terpaksa disorong ke dewan bedah. Harap sangat kalau kali ni dapat bersalin normal & fully breastfeed untuk second baby. Baby pun Alhamdulillah aktif. Cuma, doc suruh sentiasa alert dengan pergerakan baby sebab kalu ditengok, uri nampak dah tua/matang. First time aku dengar istilah tu. Doc takut baby tak dapat cukup oksigen yg menyebabkan pergerakan dia semakin lemah. Nauzubillah...mintak dijauhkan. Kalau tak ada apa-apa aral, insyaAllah 1/12 ni dah start cuti. Masa tu pun dah 38 weeks. Tapi dalam hati ni risau juga kalau-kalau terawal bersalin sebab baby pun dah turun sangat. Tak kisahlah...asalkan semua selamat dan sihat. Barang baby pun semua dah packing masuk kereta. In case kalu sakit kat mana-mana senang nak kuarkan. Maklumlah...orang yang PJJ dengan husband ni kenalah sedar diri sikit. hahahaha. Kebetulan kalu time sakit husband takda kat sini, kita pun dah standby semua. Jadi taklah kalut sangat.

Hopefully semua ok...-Amin-

Tuesday, November 2, 2010

Birthday Abah 27.10.2010




Walaupun abah tak dapat balik pada hari kelahiran beliau tu, mama & isha tetap pergi tempah kek. Celebrate 3 orang jek kat umah. Terpisat-pisat Isha baru bangun tidur kena tiup lilin kek dengan abah. hahaha. Abah sampai pagi jumaat tu, terus sambut. Even tahun ni buat secara kecil kecilan pun...takpalah. Yang penting 'HAPPY'! Semoga Abah sentiasa sihat, dimurahkan rezeki, ceria selalu. Dan yang paling penting..semoga kita sekeluarga akan dapat stay together secepat yang mungkin...Amin-Ya Allah permudahkanlah perjalanan hidup hambaMu ini.

FKMT Family Day Cemerong Waterfall (30.10.2010)




Kalau diikutkan dengan keadaan aku yang sarat ni, memang dah tak larat nak involve dengan aktiviti macam ni. Tapi, mengenangkan bukan senang nk kumpul mcm ni dgn member-member sporting FKMT, so kena laratkan jugaklah. Punyalah tinggi bukit kat cemerong tu...sampai berpinar-pinar mata aku mcm nak pengsan. Serius tak larat. Hati ni geram je tengok air terjun yang sejuk dn nyaman kt cemerong tu. Janganlah anak dalam perut ni meleleh air liur sebab tak dapat mandi air terjun. Sian dia. Aku tahan je tk dapat mandi. Dapat rendam kaki pun jadilah. Yang isha pulak time abah dia pergi mandi kat tengah-tengah bising nak ikut. Bila abah dia ambik, menjerit pulak takut air. Seronok jugak walaupun ramai staff yang awalnya kata nak datang tapi batang hidung pun tak nampak. Tak kisahlah...yang penting geng-geng yg dapat join ni pun dah cukup enjoy!

Wednesday, October 13, 2010

Dugaan yang berakhir tanpa disangka-sangka

29.09.2010...pagi tu mak telefon, cakap Isha tetiba je demam panas mengejut. Aku pun apa lagi dengan terboyot-boyot drive cepat-cepat nak balik ambik Isha bawak pergi klinik. Sampai je rumah, terus dukung dia bawak pergi klinik Erlina. Doc suspect demam dia yang sebelum ni belum habis betul-betul lagi sebab Isha susah sgt nak makan antibiotik. Agaknya tak sedap sangat kot. Sampai menangis melolong tak nak makan. Siap boleh bezakan antibiotik dgn ubat lain. Then, aku mintak doc buat test darah sebab sekarang ni kan musim denggi. After tunggu test darah about 2 minutes, tgk-tgk isha punya sel darah putih tinggi -18.5. Doc kata kalau normal tak boleh lebih dari 11. So, suspect isha dah kena jangkitan kuman. Isha memang dah lemah sangat masa tu. Demam dia dah cecah 38. Doc terus masuk ubat ikut buntut & lepas ni aku kena masukkan sendiri setiap 6 jam. So, balik rumah hantar Isha yang dalam keadaan lemah sangat tu. Hati ni risau, tapi kena kuat semangat demi anak.

Aku balik semula ke office lepas tu. Dalam pukul 4.30 mak call lagi cakap dari aku pergi office tadi Isha dah 2 kali muntah dan tak makan apa-apa. Dia pun dah lemah sangat. Aku dah kusut sangat. Terus on the spot pergi klinik Erlina. Syukurlah masa aku sampai tu Dr. Khusnie ada. Dia cadang suruh Isha masuk ward. So, Doktor terus buat surat untuk warded ke KMC. Aku balik umah mak, tgk isha jap...badan dia panas. Masa tu dia tgh tidur. Then aku balik umah aku, packing baju semua pasal jauh kan. Malas nak ulang alik. Abah Isha pulak dah siap sedia beli tiket dari JB nak bertolak balik malam ni jugak. Siap Mak dan Ayah mertua ikut sekali sebab nak tengok cucu.

Lepas maghrib, aku dan family bertolak 2 buah kereta pergi kuantan. Sepanjang perjalanan Isha lemah sangat. Menepek kat tepi aku. Nak duduk atas riba, aku plak tgh drive. Kesian dia...Inilah nasibnya kalu abah duk jauh. Sampai je dekat hospital, terus pergi jumpa Dr. Yeoh. Check suhu badan Isha dah cecah 39.7. Mak oiiiiiiiiiiiii. Terkejut aku. Doc terus masukkan ubat buntut sekali lagi. Ada jangkitan kuman kat tekak dia. Kebetulan wad pulak penuh. Nurse tu siap naik atas lagi pergi check kot kot ada bilik kosong. Then, try check Kuantan Specialist kat Alor Akar pun wad penuh jugak. Dah kebetulan musim budak sakit agaknya. Doc bagi banyak jenis ubat jugak untuk dia bertahan dari jadi lebih teruk lagi..Dia suruh aku stay hotel dulu sebab dia kata dh booked wad. So, probably esok boleh check in. Tapi, aku decide balik kemaman jelah sebab mak dgn adik adik pun ada ikut sekali.

On the way balik, singgah kedai makan. Mungkin Allah S.W.T nak menguji aku seketika. Isha terus sihat. Siap berlari-lari keliling meja, nyanyi-nyanyi...makan nasi banyak pulak tu. Anak mama sihat secara tiba-tiba. Aku rasa pelik sangat. Bayangkan daripada lemah tak bermaya...sampai boleh lari-lari dengan pakcik dia. Allah maha besar! Then terus je balik rumah..sampai kat rumah, Isha siap sambunag main. Tidur pun dekat pukul 1 pagi. Husband & mertua sampai pukul 3 pagi dan semua orang tidur mati. tak sedarkan diri sebab kepenatan. Sedar tak sedar masa bangun nak sembahyang subuh. Kesian....diaorang tidur kat beranda....Lucu...lucu.....

Alhamdulillah...Isha pun dah sihat. Keesokan paginya nurse KMC call cakap ada bilik kosong. So, aku booked dulu. Tgk keadaan Isha makin ok, petangnya aku cancel jelah bilik tu. Dugaan yang berakhir tanpa di sangka-sangka....Yang penting jangan cepat panik. Bertindak secara rasional. InsyAllah akan ada jalan penyelesaiannya.

Sunday, September 5, 2010

Lagi 4 hari je

Wah... cepat betul masa berlalu. Jumaat ni dah nak raya. Seronoknya tahun ni dapat beraya ngan suami, anak dan bakal anak dalam perut yang sangat-sangat aktif menendang setiap hari. Yang bestnya jugak pasal angah pn ada sama beraya tahun ni. Jadi lengkaplah kami satu keluarga. tahun ni pun nak beraya kat homestay ayah kat losong yang dah pun siap secara rasminya. So, dah berapa tahun pun aku dah lupa beraya kat k.trg. Selama ni raya kat kemaman dulu, then lepas sembahyang raya baru bertolak balik ke k.trg. Malam baru sampai rumah tok'ki sebab banyak sangat persinggahan..

Persiapan raya kali ni lebihkan utk suami dan anak jelah. Aku pn tgh keadaan mcm gini, takda nk membeli baju sakan sgt sebab sekejap je boleh pakai. Beli kuih raya pn letak kat umah mak je. Rumah aku sapelah yang nak datang...hehehe. Ish bilalah nak merasa persiapan raya utk rumah sendiri ni....iskiskisk!

Monday, August 23, 2010

Puasa oh Puasa...

Dugaan di bulan puasa. Satu badan angin... dah banyak hari jugak aku 'ponteng puasa' sebab muntah tak berhenti sampai asid naik ke atas. Jadi gastrik pulak aku. Macam mana yer... sayangnya nak tinggal puasa. Mengenangkan malas nak ganti nanti tu. Tapi bak kata doktor, kalau memudaratkan jangan dipaksa. Alhamdulillah setakat ni kalau aku muntah /lapar seteruk mana pun, anak masih aktif. Jadi takdalah aku rungsing sangat. Hari ni dah pun hari ke 14 umat islam berpuasa. Aku dah 4 hari tinggal puasa setakat ni. Ya Allah kuatkanlah semangat aku. -amin-

Sunday, August 1, 2010

DUGAAN

Hidup kalau takda dugaan...memang bukan hidup namanya. (kata oranglah). Tapi, kadang-kadang rasa macam tk tertahan dah nak tanggung semua dugaan dariNya...Walau apapun hidup tetap perlu diteruskan.
Buat masa ni aku pening sangat nak buat decision dalam hidup. Aku sayang dengan kerja aku sekarang. Dengan kawan-kawan pn ok, tapi at the same time bukanlah satu benda yang menggembirakan bila terpaksa berjauhan dengan suami. Beban ni rasa makin bertambah dengan bakal kehadiran orang baru dlm hidup aku. Bukanlah maksud aku kehadiran orang baru ni membebankan...cuma masalah ni yang membebankan. Aku masih tak dapat nak buat keputusan dengan rasional lagi jalan mana yang mesti aku pilih.
Kadang-kadang aku rasa aku nak quit dan balik duduk dengan husband. Kadang-kadang aku rasa belum bersedia nak quit dari kerja kat sini. Tapi, mampu ke aku jaga kedua-duanya seorang diri? Kuat ke aku? Aku terfikir yang aku ni tidaklah sekuat itu.
Tengoklah jalan mana yang aku akan pilih. Semoga Allah S.W.T mempermudahkan jalan kehidupan aku ini. amin...

Sunday, July 11, 2010

Upin & Ipin

Anak perempuan sorang ni minat yang teramat fanatik pada Upin & Ipin. Balik rumah je terus tunjuk VCD Upin & Ipin, bangun tidur je terus sebut upin/ipin (biasanya dia akan sebut 'Pin' je). Ada sekali tu dlm pukul 3 pagi dia tak boleh nak tidur, terus kejutkan mama dia suruh buka 'Pin' Dashyat betul penangan kartun malaysia nih. Mmg kalu aku kat rumah dengan dia, takda canlah nak tengok berita ke...movie ke...asyik UPIN & IPIN jek!

Monday, June 28, 2010

Bercuti panjang!!!!

Sebulan aku bercuti memandangkan tak larat sesangat nak beri komitmen pada kerja. Alahan kali ni rasa ok sikit dari yang dulu. Mungkin sebab dah ada pengalaman, so aku dah tau serba sedikit cara nak mengatasinya. Apa yang lain cuma kali ni aku tak boleh nak makan nasi putih, asyik nak minum ais..pagi-pagi dah minum air sejuk, kalu makan ayam macam cepat muak. Yang lain rasanya sama jer. Then, apa yang banyak membantu aku rasa sebab aku dah jumpa ubat yang sesuai kali ni. 'VELOXIN' (Ubat tahan muntah). Aku telan sebiji je pagi masa lepas breakfast. Tahan sampai pagi besoknya. Kalu dulu makan ubat tahan muntah yang biasa jek. Jadi utk sehari 2-3 kali aku kena telan. Cukup 2 bulan setengah usia kandungan, aku try stop makan ubat tu. Alhamdulillah ok. Cuma lepas tu adalah beberapa kali aku muntah. Tapi under control lah. Ni dah 4 bulan alahan tu pun dah beransur takda. Lega dah berjaya melalui fasa genting tu. Orang yang biasa alahan teruk taulah macam mana. Makanan yang dulu aku tak boleh makan semuanya aku dah boleh telan dah...Hehehe...Apa yang lebih penting...'Miracle in progress' ni sihat membesar...Amin-

Wednesday, April 14, 2010

Petambahan ahli keluarga baru

Alhamdulillah..... rezeki yang diberi anugerah yang tidak ternilai...

Saturday, April 3, 2010

Saya budak baru belajar...











Mula-mula aku nak upah photographer untuk buat shoot Nur Alisha nih. Survey punya survey, sekali staff GMK offer kat aku suruh guna je kamera yang dh sedia ada kt diaorang. Then, edit jelah (kata diaorang). Rancang punya rancang... bila nak shoot je, bebudak ni busy... ada yg nak balik lah... ada yg nak gi kl lah... dn mcam macam lagilah. Hampeh tul!

At last, aku decide utk try snap sendiri gambar anak kesayangan aku ni. 'try & error' ler katakan...huhuhu. Aku suka gambar candid dari bergaya ala-ala cun kat depan kamera... sampaikan isha pn dh mcm tak layan je nengokkan mama dia duk pegang kamera jekkkkk.

Saya budak baru belajar...kalau salah tolong tunjukkan...kalu cantik...tolong pujikan.... kuangkuangkuang

Tuesday, March 30, 2010

Lama ku tinggalkan

Terlalu busy ber FB dan bekerja...........
sampai tak sempat nak update kat sini...
Aku akan kembali untuk update apa-apa yang terlepas.........
Kejap je lagiiiiii

Sunday, February 7, 2010

Mandi pantai..

Isha memang suka sangat main air. Kalu ajak dia mandi...bukan main suka lagi, siap jerit yea!yea! sambil angkat tangan. So, abah pun jadi bersemangat nak ajak anak dia ni mandi pantai walaupun anak tu baru setahun lebih. Isha pulak biasalah tak pernah nampak air yang sebanyak tu. So, takutlah dia nak mandi. Tapi mula-mula je............ Isha yang ketakutan...

Abah tengah pujuk Isha...tepuk-tepuk air..

Jalan sambil tengok pasir...pelik agaknya kaki terbenam bila pijak pasir tu

Dan akhirnya, isha dah boleh senyum. Abah pulak sampai nampak gigi. Sukalah tu dapat pujuk isha


Mama pn nak interframe jugak walaupun tak dapat mandi... Mama bahagian ambik gambar dan order makan je. Hehehe...

Mee Kari


PERCUBAAN PERTAMA!

Hubby amik cuti lama kali ni. 4 hari.. So, decide nak masakkan dia mee kari. Aku baru tau dia suka makan mee kari. Dulu pernahlah buat masa bujang. Sekarang, kena tengok resepi semula... Alhamdulillah menjadik. hehehe! Cuma aku ada adjust skit campur udang. Lupa nak beli ayam. Oklah tu...kuang kuang kuang!

Wednesday, February 3, 2010

Anak mama dah boleh jalan...

Baru lagi post tentang perkembangan Alisha, tup tap dah pn berjalan secara rasminya pada 29 Januari 2010. Memanglah mcm tk berapa laju lagi. Tapi, nampak dia punya effort dan kerajinan even kadang terkangkang dan jalan macam ketam. hehehe...sukanya!

Monday, January 25, 2010

Perkembangan Nur Alisha

Biasanya kita akan lupa perkembangan anak bila dia semakin membesar. Tapi sebenarnya sweet utk di kenang dan boleh juga kita cerita bila anak dah besar nanti. Ni mama buat untuk Nur Alisha..

1) First word 'ABAH' - 7 bulan
2) Second word 'MAMA' - 9 bulan (Tak aci!)
3) Start makan bubur - 5+ bulan
4) Expect ada ekzema - 3 bulan (Tukar susu Nan HA 1)
5) Tukar susu Nan HA 2 - 11 bulan
6) Tukar susu Nan 2 - 1 tahun 2 bulan (Tgk mcm ok je-just kawal makan)
7) Meniarap - 3+ bulan (21/3/2009) mama ingat sebab ada gambar isha time ni siap dgn date
8) Pandai tgk Tv - 6 bulan
9) Bangun dan berpaut pada sesuatu - 8 bulan
10) Merangkak - 9 bulan
11) Duduk dgn stabil - 8 bulan
12) Tumbuh gigi (4 batang) - 1 tahun 2 bulan

Setakat yang aku catat kat blog ni, Isha still takut nak berjalan. Masa setahun 1 bulan tu dia dah boleh berjalan 7 langkah. But now, may be dia ada jatuh ke masa try nak jalan. So, bila kita pimpin dia, ok je. Lepas je tangan, terus tak nak jalan. Takpalah...sabar je.

Sunday, January 17, 2010

Survey for REUNION 5 AL-GHAZALI, MRSMKT BATCH 98/99

Kepada semua kawan-kawan ex-5G, ini adalah hasil survey yang saya dapat masa pergi menjenguk ke Cherating. Terpulanglah pada comittee nak buat pilihan yang mcm mana.

1) CHERATING BAY RESORT


Agak mahal sebab semua jenis apartment. Harga start dari RM147 (weekdays) RM189 (Weekends). Ini yang standard apartment. Price including breakfast for 2 persons. Queen/2 single beds. Ada TV, Water jug & hot water shower


2) TANJUNG INN

Yang ni aku tak sempat nak ambik gambar sebab dah lewat sangat.

Rate : Aircond room - 4 persons RM 150.00

Aircond room - 2 persons RM 120.00

Family room - 4/5 persons RM 70.00

Double room - 2 persons RM 55.00

Service : laundry, Bicycle for rent

Tempat dia agak cantik jugak. Laman web http://www.tanjunginn.com.my/

Contact No : 09-5819081

3) CHERATING PALM RESORT

Rate : Standard - RM 94 (Weekday), RM 144 (Weekend)
Family - RM 99 (Weekday), RM 165 (Weekend)
Superior - RM 123 (Weekday) RM 199 (Weekend)

Service : Karaoke Room (RM50 per hour), Boleh tempah makanan kat dia bergantung pada menu yang kita nak.

Contact No : 09-5819378

4) RANTING BEACH RESORT


































Rate : RM 250.00 - 5 persons (Rumah jenis 2 tingkat)

RM 220.00 - 4 persons

RM 170.00 - 3 persons

RM 150.00 - 2 persons

RM 100.00 - 2 persons (Fan)

Service : Makanan per person - Breakfast (RM 5), Lunch (RM 12), Dinner (RM 12), BBQ (RM 25)

Nampak cantik, kedudukan pn betul-betul tepi pantai.

Contact No : 09-5819068


5) KOMPLEKS BUDAYA CHERATING

Rate : Chalet - RM 100 ( 7 chalet ), Dorm - RM 25 per person

Service : Makanan - RM 25.00/pax ( 6 times per day) - tapi menu biasa jelah. Bukan buffet

Boleh arrange untuk sukaneka - Sewa padang RM 150.00, Sukan 6 jenis = RM 3 seorang. Boleh pilih nak sukan apa.. Dia akan fix kan utk kanak-kanak & dewasa. Kalu nak sewa padang netball (RM 50), Padang Street Soccer (RM 50)

Selain tu, diorang juga boleh adakan aktiviti kebudayaan yang kita boleh involve sekali mcm masakan tradisional, anyaman, canting batik, monyet panjat pokok kelapa, gasing, wau. Ada persembahan kebudayaan mcm tarian, wayang kulit, dikir barat. Diaorang akan charge ikut apa yang kita nak.

Aktiviti naik boat menyusuri sungai dan tengok kelip-kelip - RM 25.00 seorang

Jungle tracking - RM 9 seorang

Senamrobik - RM 200 satu sesi

Karaoke set - RM 400

BBQ set - RM 25 seorang (boleh BBQ sambil memancing sebab tapak BBQ tu kat jeti)

Kalau tak nak sewa kat dia, kita boleh jugak ambik aktivi je kat dia.

Laman Web : http://www.kompleksbudayacherating.com/

Contact No : 012-5957473 (mohd Safuan)


EXTRA

On the way nak balik tu, terjumpa ni. so, kalau nak contact pn boleh. Dia boleh arrangekan jugak aktiviti yang kita nak.


Saturday, January 9, 2010

Tonsil

Pada mulanya Isha demam..So, aku just bagi ubat demam cam biasa coz ingat dia cuma demam biasa je. Pastu besoknya demam dia tk kebah jugak. Badan dia makin panas, aku dah mula rasa risau. Tambahan lagi, Isha dah kurang minum susu, selera makan kurang, banyak diam dan merengek. Malamnya aku decide bawak dia pergi klinik. Sampai kat klinik, aku ceritalah kat doc yang Isha ni demam may be sebab nak tumbuh gigi. Then, lepas doc check, rupanya Isha ada Tonsil..dah bengkak kat tekak dia. Doc check suhu demam isha dah 38.5 C. terus doc masuk ubat ikut bawah. Kesian sangat tengok isha. merah muka dia sebab demam tinggi sangat. Ni first time aku tengok isha nangis kuat sebab sakit. Sampaikan aku terpijak air kat lantai, ingatkan apa, rupanya air mata dia sebab kuat sangat nangis. Doc pn nampak risau jugak. Dia suruh aku mandikan isha sama ada dengan air bunga raya / air asam jawa balik dari klinik ni. So, balik tu, aku terus siapkan air asam jawa utk mandi dia. Nak cari bunga raya tak nampak plak malam2 ni. Aku pegi keje pn tak tenang ingatkan dia. Lama jugak isha nak sembuh balik. Hari ke-5 baru nampak dia ok. Tapi tu pun still tk macam biasalah kalu nak dibandingkan dengan sebelum ni. Apa perkara baru yang aku belajar ialah, budak kalu kena tonsil ni kita bagi dia makan ais krim. Cepat baik... kalu ceritakan kat orang tua, memanglah diaorang marah..cakap lambat tumbuh gigilah, tak elok.. biasalah tu. Tapi Alhamdulillah memang betul apa yang doktor nasihatkan. Dan itu je yang nampak cam Isha boleh makan. Yang lain semua dia tolak. May be sebab aiskrim tu kan cair senang nak telan dan kebas bila masuk ke tekak...jadi automatik tonsil tu tak rasa...

Monday, January 4, 2010

JB-KL-Bukit Tinggi Resort

Huh! puas hati jugaklah seminggu apply cuti. Boleh spend quality time dengan family. Penat tu takyah cakaplah. Tapi seronok kan.

Tentatif percutian
25/12 - Bertolak ke JB (pagi)
Malamnya ada kenduri kat rumah mak saudara husband
26/12 - Tengok progress rumah kat kangkar pulai
Kenduri kahwin kat kempas
27/12 - Kenduri kahwin kat Kota Tinggi

Malamnya teman hubby main futsal kat larkin
28/12 - Pergi Ulu Tiram umah Cik Idah
Malamnya tidur kat rumah skudai
29/12 - Bertolak ke KL
Stay umah Cik Alias kat TUDM Subang
30/12 - Pergi Ikea, Sogo
Stay umah Cik Nong, Dinner kat 'lupa nama tempat tu' hehe...seafood











31/12 - Pergi umah keluarga angkat hubby kat klang












Aku tak lepaskan peluang makan ikan keli bakar kat ss2 (teringat zaman belajar dulu)
Malamnya, jln-jln kat PStreet
Lepak kat i-city tgk bunga api
01/01 - Bertolak ke Bukit Tinggi





























































fuh....Penat yang seronok.