Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, August 23, 2009

Jalan-jalan Zoo

Balik aje dari Team Building...abah sambung cuti 2 hari..punyalah best..apa lagi, jalan-jalan ah. Tak tau nak pegi mana. fikir punya fikir pegi zoo lah. Orang lain dah berzaman pegi zoo yang baru buka ni, aku & family baru jer nk menjengah kat sana. Rasa-rasanya pada aku biasa je kot. Maklumlah baru bukak kan..so banyak lagilah benda yang still under 'construction'. yang nampak cam complete cantik aku rasa air terjun kot..oklah kalu nak ajak family bersantai kat sana mandi manda...cuma cam open skit ler..

Isha tengah ngantuk sebenarnya tu..tapi terpaksalah ikut jugak...layannnnn



Alah...abah buat-buat berani tu...sekali kluar kepala ostrich tu kut lubang pagar..tergezut jugak..

Last-last alisha layan main jongket zirafah ni..barulah anak mama nak senyum. tau ngantuk..balik...balik...

Saturday, August 15, 2009

Team Building 4-6 Ogos 2009

Wawiwu....kursus 3 hari yang agak menyeronokkan tapi terselit jugak sedih pasal teringat anak yang kena tinggal kat umah..iskiskisk..kalaulah tak pegi kursus ni, aku tak kenal pn Mayang Sari Resort ni..nama je org terengganu..tapi kalu orang tanya mesti aku terkial-kial tak tau kat mana..yang paling aku suka makanan dia..pergh! sedap oooo..semua aku bedal except seafood & ais ler..still dalam pantang lagi ler katakan. Aku sebilik ngan syima & serumah ngan k.sya, huda, azida & cik mek yang suka ketawa (lupa nama dia).umah depan swimming pool.sempat jugak aku mandi (walaupun bahagian kanak2 pasal yg dewasa boys dh amek) after kena hujan masa ikut berang ngan lebah pegi mancing yang akhirnya tk jadik sbb ribut melanda.hahahaha...
ni umah yang kitaorang stay..buka sliding door terus swimming pool..huhu..aktiviti yang fasilitator bagi pn agak best ler..so, takdalah homesick sgt pasal quite enjoy ngan geng2 yang kelakar ni. so, kitaorang dibahagikan ikut group..group aku nama 7E (7 Elements) lebah, berang, teh, tenggiri, kaktus, singa & kala jengking. rasanya yang paling aktif dlm group aku lebah ngan berang lh kot..seniorlh katakan..
Tengoklah muka berang tu..garang oooooo...gerun rasa...hahaha..banyaklah aktivi..tapi dalam banyak-banyak tu, favourite aktiviti aku suka masa nyanyi sambil berlakon tu..group aku dapat lagu 'Sedangkan lidah lagi tergigit'..aku dengan yoe nyanyi..yang lain berlakon..sempoi gila lebah jadi perempuan..isteri kepada berang..hahahaha
aktiviti lain pn best jugak..cuma tak tercerita dalam blog ni..banyak sangat...



Ni time makan..banyak ooo aku makan..k.sya bagus..selalu habiskan makanan dia..camna ek nak tiru dia..






Fuh...lega pas dapat sijil..habis satu bab..Sesi bergambar...kaum pompuan je yer..

Ni kira dah grad lah ni... Alhamdulillah..

Yahooooooooo...buleh balik!

Tuesday, August 11, 2009

Si cilik Alisha yang semakin hebat..






Tup tap tup tap..Isha dah pn 8 bulan lebih skrang ni. cam tak percaya je masa cepat sangat berlalu bila tengok anak membesar depan mata. Sedangkan hal2 yang berlaku dari saat mengandungkan Isha till melahirkan masih terbayang lagi kat mata aku. Now! Isha dah hebat.. maybe belajar dari pakcik kembar dia kot. hehehehe..merangkak masih terawang-awang lagi..tapi dia dah pandai duduk 'katak' (cam mak ngah dia) :)), pastu sikit-sikit cari tempat yang boleh dia paut utk berdiri..huh! jenuh jugaklah coz takut terkelepuk jatuh ke belakang pasal bukannya stabil sangat lagi..



Gigi tak tumbuh lagi..cuma suka sangat gigit tangan orang kalau dia rasa cam geram..merah jugaklah pasal gusi dh keras..Ini time dia berkemas..segala buku akan dikeluarkan dari meja tu..pastu dia akan masuk kut celah meja tu then meniarap sambil tengok tv dari bawah meja..hahaha

Bila aku nak buat kerja ke..nk gi toilet ke..terpaksalah masukkan dalam walker dia kalu takda orang kat luar..mula-mula dia suka lagi main dalam tu..tapi bila perasan cam takda orang kat sekeliling, maka akan berteriaklah anak dara ni pasal tau dia sorang diri je main..

hahaha...dah tak tahan sangat asyik nak memanjat jer..mama letak isha dalam kotak. Senyap sekejap..tapi tahanlah untuk 1 minit..pastu, sambung lagi..

Apapun, isha tetap kesayangan abah dan mama..isha anak yang baik (insyaAllah)..mama & abah selalu mendoakan agar Isha membesar dengan sihat, cerdik & menjadi insan yang berguna kelak..AMIN!

Monday, August 10, 2009

Birthday lagi...

huh...bulan 7 memang kena wat 2 kali birthday..ayah & abg. chik...asyik mkn kek jelah bulan ni..nak buat macam mana...tak buat tk leh...ada yang jeles sat lagi.


hihi...takda kaitan pun gambar kami ber3 ni...saja nk interframe..