Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, October 3, 2012

Kenapa???????????

Kakak Isha semakin membesar sekarang
Semakin hari semakin curious nak tahu apa saja yang dia nampak, dengar kat sekeliling dia.
Start bangun je, normally dia mesti akan start dengan ayat kenapa....sampailah dia nak tidur malam karang.
"Mama, kenapa dia tidur?"
"Mama, kenapa kartun tu nampak besar?"
"Mama, kenapa mama masak?"
"Mama, kenapa pasir tu ada ulat?"
"Mama, kenapa kena gosok gigi?"
"Mama, kenapa kita pergi sana?"
Dan...................bermacam-macam lagi soalan yang akan bermula dengan kenapa!
Memang bagus sebab bila dia tanya... bermakna otak dia sedang aktif bekerja memikirkan kenapa itu dan kenapa ini.
Tapi, sometimes sampai mamanya tak boleh nak jawab dah...bila kepenatan, mama cam malas nak layan... jadi jawapan yang kakak isha dapat..."mama tak taulah, kakak"
Then, kakak akan jawab "Ohh..."
Bila dah banyak kali dia tanya dan mama jawab tak tau, dia akan kata "Mama ni asyik tak tau je..."
Huhuhuhu...tersentap juga mama ni.
Aku suka tengok perkembangan kakak yang sangat-sangat positif
Bila dia main sendiri, berimaginasi sendiri,
Kalu main dengan Teddy Bear, siap bagi susu...bacakan buku...
Kakak paling suka bila aku bacakan buku untuk dia...seronok sangat
Tapi soalan 'kenapa' berlipat kali gandalah banyaknya....
hahahaha

No comments:

Post a Comment